Drukte en stress

Heb je ook wel eens het idee dat je gevangen zit in je leven? In je werk? In je relatie? Je hebt een plaatje voor ogen, zoals je leven zou moeten zijn. maar dit bereiken blijkt lastig.

En door dit perfecte plaatje wordt de tijd, die je elke dag hebt, volgepompt met verplichtingen:

  • vroeg opstaan (met je kinderen) zorgen dat ze op tijd op school komen en dat jij op tijd op je werk bent (nadat je eerst thuis de boel aan kant hebt gemaakt zodat je aan het eind van de dag in ieder geval niet meer midden in de ontbijtboel valt).
  • Op je werk beroepen je werkgever en je collega’s zich op jouw kennis en kom je nauwelijks toe aan je eigen werk. Je hebt een ‘to do’ lijst, die ingedeeld is op ‘vandaag af’ en ‘kan wachten’ en je bent al heel blij als je ‘vandaag af’ kan wegstrepen.
  • In de pauze van je werk app je even kort met partner lief over het eten en plannen van die avond en eet je in dat halve uurtje je broodjes achter je computer, mijmerend over het leven, dat je graag zou leiden.
  • Boodschappen doen

En noem maar op. Je wordt opgeslokt door verplichtingen vanuit je huishouden, je kinderen, de maatschappij, je werk.

We willen een goede, misschien wel perfecte partner, ouder, collega, zoon of dochter, werkgever, werknemer, zus of broer, vriend of vriendin, etc. zijn.

En leggen onszelf daardoor torenhoge eisen op.

Ben jij gelukkig?

Word jij gelukkig van al die verplichtingen en eisen? Of zou jij het perfecte plaatje los willen laten en meer het leven leiden, dat bij jou past?

In dit blog proberen wij je iets dichter bij een leven te brengen waar jij gelukkig van wordt. Een leven vol passie en vrijheid. Een leven wat helemaal past bij jou als persoon.

Een leven vol vrijheid, waarin je vol liefde bent naar en veel tijd maakt voor je partner (en je kinderen). Een leven waarin jij doet waar je goed in bent een waar je energie van krijgt.

Misschien verlang je ernaar om meer je creativiteit te gebruiken, meer je eigen tijd in te kunnen delen, meer naar buiten te kunnen, meer efficiënt te werken.

Dromen en ambitie

Iedereen heeft verschillende dromen en ambities.

En dat is goed. Want iedereen is anders. En iedereen is bijzonder.

Als je het alleen bij dromen houdt, verandert er niets. Dan blijft alles zoals het is.

Wil je echter meer uit het leven halen dan kan dit zeker. Wij proberen je daarbij te helpen in onze training en coaching. Maar voor nu is het belangrijk om te weten dat het start bij de bewustwording.

Zelf heb ik lang doelloos en onbewust mijn leven geleid, omdat het nu eenmaal liep zoals het liep. Ik accepteerde de omstandigheden en paste me daarop aan. En ondertussen voelde ik me steeds meer eenzaam. Ik heb lang geweten dat ik iets wou veranderen maar wist niet hoe ik daar moest komen. Voor mijn gevoel zat ik vast en ik had geen idee hoe ik hier uit moest komen.

Na een heftige persoonlijke periode, heb ik geleerd om de leiding te nemen over mijn eigen leven. Elke dag kies ik weer voor mijn eigen levensmissie, die ik op een A4 uitgeschreven heb en die ik keer op keer even bekijk. De keuzes, die ik dagelijks maak, komen voort uit deze missie en uit de kernwaarden die ik voor mezelf geformuleerd heb.

Kernwaarden die mij duidelijk maken hoe ik wil leven, met welke mensen en waar mijn tijd en liefde heen moet gaan. Niet alleen voor mijzelf maar ook om er te zijn voor de mensen om mij heen.

De Victorr. methode begint ermee om je eigen leven onder de loep te nemen en scores te geven op de verschillende facetten hierin.

We delen het leven in op acht verschillende punten, die we elk een cijfer toekennen. We kijken op deze manier hoe we er nu voor staan in het leven. Kijk eens naar de volgende drie punten zodat je een start maakt hiermee.

  • Financieel
  • Gezondheid
  • Relatie

Stel jezelf bij deze punten de juiste vragen zodat je erachter komt wie jij bent. Op deze manier start je een stukje bewustwording.

Als je er ook naar kijkt hoe jij zou willen scoren op deze punten en wat er voor nodig is om dat cijfer te bereiken, dan heb je een goede start gemaakt.

De gratis online training over hooggevoeligheid

  • In deze training leer je meer over hooggevoeligheid, jezelf en hoe je hier goed mee om kunt gaan.

  • Doe nu mee en doorloop deze training in je eigen tijd en wanneer het jou uitkomt.

  •   De gratis training Hooggevoeligheid

Eigenaar

Lennart Schut

Lennart is de mede-eigenaar van Victorr. Victorr geeft lezingen en trainingen over hooggevoeligheid en persoonlijk leiderschap. Wij willen jou motiveren en inspireren, zowel online als offline.