De stom in jouw leven - Victorr arrow_drop_up

Hooggevoeligheid en tegenslagen

Een storm wordt beschreven als minimaal windkracht 9 op de schaal van Beaufort.

Het is een verstoring van de normale condities van de atmosfeer, die zichzelf manifesteert door winden van een abnormale kracht of richting, vaak vergezeld door regen, sneeuw, hagel, donder en bliksem of vliegend zand en stof.

In het leven krijgt een ieder van ons ook te maken met eigen stormen. Stormen die je leven flink op de kop zetten, zaken kapot maken, de boel verstoren.

Het mooie van stormen is…..elke storm gaat voorbij.

Maar als de ene storm voorbij is, dan is de andere al weer in de maak.

Dat is het leven.

Hoe kun je omgaan met de stormen in jouw leven?

Je kan de storm keer op keer geduldig ondergaan en in je schulp terug kruipen totdat deze voorbij is. Stilletjes afwachtend. Dit doe je als je bang bent voor de confrontatie. Je kan doen alsof de storm er niet is door je huis compleet af te sluiten. Je weigert alles onder ogen te zien en gaat het uit de weg.

Je kan ook de storm trotseren, wat betekent, dat je naar buiten gaat, gewapend in de passende kleding en de storm doorleven.

Je staat er middenin en voelt, hoort, ziet wat er allemaal gebeurt. Je gaat de confrontatie aan en wilt ervan leren. Je wilt de storm integreren in jouw leven.

Je kan de storm ook opzoeken. Er zijn mensen die echte ‘storm chasers’ zijn. Zij zijn op zoek naar de spanning in hun leven. In Amerika zijn zo’n 1000 tornado’s per jaar en de chasers gaan deze tornado’s vol passie achterna. Als jij een storm chaser bent, dan ben je constant op zoek naar uitdagingen, je hebt weinig rust en als er geen storm in de buurt is, dan creëer je er zelf wel een.

Het leven. De stormen. Ze komen en gaan. Hoe jij er mee om gaat is afhankelijk van jouw karakter, jouw geschiedenis en hoe je in het leven staat.

Het is goed om te beseffen hoe je ermee om zou willen gaan, zodat je dit stukje bewust kan leren. Reageer je altijd boos? Verdrietig? Aangeslagen? Kruip je in de slachtofferrol? Kijk daar dan eens naar. Wat wil je onbewuste je hier dan over vertellen?

Als jou dat niet alleen lukt, dan kunnen wij je daarbij helpen! Neem dan contact met ons op om even met je mee te kijken. Vaak ben je in twee a drie coachingssessies al zo ver, dat je weer alleen verder kan. Uiteraard is de beslissing hierover aan jou en ben je altijd van harte welkom.

En ondertussen….heb geduld, elke storm heeft boodschappen voor jou en waait over. Maak ondertussen je leven zo mooi mogelijk.

Mede - eigenaar Victorr.

Patricia Keetman

Patricia is de mede - eigenaar bij Victorr.