Ik ben Julianne Verreijken, 32 jaar jong ;), 3.5 jaar mijn eigen onderneming: Kracht life coach, sinds mijn 12de ongeveer bekend dat ik hooggevoelig en perfectionistisch ben en sinds een maandje kersverse moeder van Daan!

Foto gemaakt door:  Mariska Hanegraaf 11a Fotografie

Verder over Julianne

Voor mezelf beginnen was een van de meest beste keuzes die ik in mijn leven heb gemaakt. Het begin was spannend en hobbelig. Mijn perfectionisme en hsp (ik ben hsp naar de “drukke” kant maar vind het ook lekker om alleen te zijn) speelde een niet altijd positieve rol.

Zo wilde ik voordat ik startte, mijn website, visitekaartjes, Facebook pagina etc, tip top in orde hebben. Bloed, zweet en tranen heeft het me de eerste maanden gekost maar het resultaat mocht en mag, er zijn! Wat was en ben ik trots, ik had het maar mooi geflikt! En de eerste coachees druppelde gestaag binnen. Voor mij was het al geslaagd als ik 1 persoon geholpen zou hebben.

Ik coach een diverse groep mensen en bedrijven. Omdat ik vind dat ieder mens uniek is en een persoonlijke aanpak verdient, heb ik GEEN standaard methode die ik hanteer. Degene die naast mij zit is het middelpunt en daar stem ik mezelf volledig op af. Ook hoef je niet ziek te zijn om beter te worden. Ik coach tevens mensen die meer uit het leven willen halen, meer energie, liefde, geluk.

Hiervoor gebruik ik mijn hooggevoeligheid want dit maakt mij in staat om snel de rode draad te zien en te volgen. Het is mijn passie om mensen en bedrijven echt verder te helpen en daarbij op mezelf te vertrouwen.

Wil je meer weten over mij als coach, kijk dan op: http://krachtlifecoach.nl/

Gisteren had ik een gesprek met een vrouw die ik niet ken, maar ben tegengekomen op Instagram. Ze maakt mooie gedichten en we raakte aan de praat via Instagram messenger. Het was een gezellig gesprek over kinderen en passies.

Waarom ik dit benoem is omdat iedereen wel ergens onzeker over is en soms maar wat doet. Maar dat is juist goed, als je het maar doet, je leert er altijd wat van! Als je er zo in staat dan kan het nooit mislukken.

Dit is een gedachten die in mijn ogen erg goed werkt wanneer je hooggevoelig/ perfectionistisch bent, of wanneer je net moeder of vader bent ;). Omarm jezelf zoals je bent met al je plus en wat minder goede punten!

Ook nu in het moederschap kom ik dit weer tegen. Het is allemaal nieuw en er is geen handboek voor. Vertrouwen op mijn intuïtie helpt mij hier echt bij. Dit vraagt om lef.

Wat is een gewoonte of bepaald gedrag wat jou uniek maakt?

Ik ben erg van de details. Ik merk dingen snel op en zie verandering ook vlug. Nog eerder dan degene naast mij of in mijn omgeving. Dat is wat mij uniek maakt en wat mij goed maakt in wat ik doe.

Ik ben voor snel resultaat en help mensen graag verder. Soms heeft iemand maar een klein duwtje nodig maar soms ook een langer traject. Het is zo mooi om te zien hoe iemand tot bloei komt! Waar ze voorheen met gebogen hoofd binnen kwamen, huppelen ze nu bijna omdat ze zich zo goed voelen. Echt gaaf om te zien!

Tip:

Vind je iets spannend? Doe het toch! Ga je op je bek, maak er een koprol van en sta weer op. Geef niet op maar zie het als een kans om te leren en doe dit op een manier die bij jou past. Jij kunt dit!

Wat voor een advies zou je geven aan een jong iemand die net ontdekt dat hij of zij hooggevoelig is?

Vertrouw altijd op jezelf je zit er nooit ver naast. Dit doe je door jezelf te leren kennen en je minder aan te trekken van je omgeving. Omring jezelf met mensen die je energie/ liefde geven, die je willen helpen groeien en vraag ook gerust hulp mocht je dit nodig hebben. Het is een teken van kracht en zal je helpen om dat vertrouwen in jezelf te vinden.

Negatieve invloeden daarentegen, neem daar (wat) afstand van. Doe waar jij blij en vrolijk van wordt en houd je energielevel op peil. Wanneer je voldoende energie hebt, werkt je intuïtie goed en weet jij heel goed wat goed voor jou is, vaar daar op.

Zelf vind ik het heerlijk om diepe/ rijke vriendschappen te hebben en te ontwikkelen. Ik houd niet zo van oppervlakkigheden en vind het super om dit soort dingen uit te diepen. Dat geeft mij energie. Maar als ik al moe ben, dan moet ik een stap terug zetten en eerst opladen.

Wat doe jij om je te ontspannen als je overprikkeld bent?

Even een stukje gaan wandelen, muziek luisteren, shoppen ☺, naar de bioscoop. Het gaat er in mijn ogen om dat je je hersens en je lijf even “vrij” geeft. Hoe sneller je uit de overprikkeling stapt, hoe eerder je je weer beter en zelfs relax voelt.

Voor mij is het belangrijk dat ik zo nu en dan meer rust momenten inbouw. Dit heb ik echt moeten leren want er is altijd wel iets (leuks) te doen. Zeker nu ik mama ben is het nog belangrijker om mijn energielevel op peil te houden. Er is een kleintje afhankelijk van mij, ik heb mijn eigen bedrijf en daarnaast wil ik ook al mijn bezigheden aanhouden. Dat is een uitdaging waar rust voor nodig is. Regelmatig schakel ik vanuit de 6de versnelling terug naar de 3de dat zorgt ervoor dat ik mijn focus kan houden zonder uitgeput te raken. Dit zijn onderwerpen die ook vaak in de coaching terugkomen.

Energie verdelen en op tijd opladen zijn hierbij kernwaarden.

Sinds ik mijn eigen bedrijf heb ontwikkel ik tevens verschillende masterclasses. Deze masterclasses gaan over liefde, geluk, stress, energie en alles wat daarbij komt kijken. Ik dompel me dan, samen met een aantal coachees, of mensen die interesse hebben, een volledige dag onder in de materie en neem mensen echt mee aan de hand. Dit vraagt van mij een energielevel dat goed tot zeer goed is. In de aanloop naar zo’n dag of dagen zorg ik daar dus extra goed voor, door meer te rusten door de dag heen en minder coachings te plannen/ meer te ontspannen. En erg belangrijk, op tijd beginnen met de voorbereiding!

Extra tip: Zet de meldingen op je telefoon uit, dat geeft zoveel rust en minder prikkels!

Wat heb je in de afgelopen vijf jaar veranderd wat een grote invloed heeft op jouw leven nu?

Het starten van mijn onderneming en het anders inrichten van mijn eigen leven door meer op mezelf te vertrouwen en dit ook uit te dragen. Vaak krijg ik te horen dat ik met passie vertel over mijn vak en de positiviteit ervan af straalt. Dat is een mooi compliment. Ik vind het ook oprecht fantastisch om te doen.

Een van mijn coachees, Wendy, heeft een traject van 4 afspraken bij mij gevolgd en doet zo nu en dan een APK om het bereikte te onderhouden maar ook om de focus aan te scherpen. Oude patronen sluipen er soms toch in en het is dan goed om te sparren met iemand die dit eruit pikt zodat je bij kunt stellen. “Uit ervaring kan ik zeggen (alleen maar positief) dat het een aanrader is om aan jezelf te werken en opnieuw te ontdekken!”. De mooie woorden van Wendy!

Moraal van dit verhaal: Ga voor wat jij wil en laat jezelf niet tegenhouden door twijfel, mensen die je niet helpen groeien of eigen overtuigingen die je klein houden. Kies voor jezelf en ga ervoor!

Wat heeft jouw hooggevoelige karakter je gebracht in jouw leven?

In eerste instantie ook wat gezeik. Het ging niet altijd zo goed met mij zoals het nu gaat. Ik liet me erg door anderen beïnvloeden en deed dan juist wat niet bij mij paste. Ik werd en was erg negatief en daardoor kwam ik niet verder. Op een gegeven moment dacht ik letterlijk bij mezelf “En nu is het klaar!”. Dit soort periodes zijn niet weggegooid, het zijn waardevolle lessen die je toch verder brengen ook al lijkt dat niet altijd zo. Houd vertrouwen en vertrouw op jou! Nu is het mijn kracht en dit kun jij ook leren.

In mijn werk als coach is het fijn om echt open te staan. Ik ben in staat een ander snel te lezen en daardoor dus snel te helpen. Pijnpunten aankaarten maar zeker ook de sterke punten belichten.

Zoals ik eerder benoemde was het voor mezelf starten een hele goede keuze. Ik doe nu echt wat bij mij past en dat is natuurlijk voor iedereen belangrijk. Dat maakt dat je met plezier en passie dingen doet, dit geeft je energie en liefde.

De gratis online training over hooggevoeligheid

  • In deze training leer je meer over hooggevoeligheid, jezelf en hoe je hier goed mee om kunt gaan.

  • Doe nu mee en doorloop deze training in je eigen tijd en wanneer het jou uitkomt.

  •   De gratis training Hooggevoeligheid

Eigenaar

Lennart Schut

Lennart is de mede-eigenaar van Victorr. Victorr geeft lezingen en trainingen over hooggevoeligheid en persoonlijk leiderschap. Wij willen jou motiveren en inspireren, zowel online als offline.