Wat moet je doen om gelukkig te zijn?

En daar sta je dan, het is dinsdagochtend en je staat bij het koffiezetapparaat je tweede bakje pleur achterover te tikken. De moed is je al in de schoenen gezakt voor deze week, je kijkt alweer uit naar het weekend zal maar zeggen. Je werkt hier ondertussen al acht jaar en na drie jaar had je al het idee om iets anders te gaan doen. Eigenlijk wil je ijs gaan verkopen. Bijna elke zondagmiddag sta jij achter je ijsmachine en zet je het lekkerste ijs op tafel. Maar ja dit werk geeft je veiligheid en zekerheid. Je krijgt elke maand je loon binnen en je verdient zeker niet slecht. Je levensstijl is meegegroeid met je salaris en de smaak van je vrouw ook. Gelukkig ook maar dat je goed verdient want het lijkt er wel eens op dat het geld de enige reden is dat ze nog naast jou in bed kruipt.

Hoe kunnen we dit omdraaien? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat je vol plezier je dag door komt?

Als je terugkijkt naar de afgelopen jaren dan heb je jezelf vast gezet.

 • Je huis heb je aangepast bij je salaris.
 • Je gezin is ernaar gaan leven.
 • Je hebt zelf een dure auto onder je kont.

Het zijn allemaal punten die ervoor gezorgd hebben dat je vast zit op de plek waar je nu zit. Wat je nu kunt gaan doen kun je opdelen in drie manieren. De eerste manier is dat je hetzelfde blijft doen: je werkt zo door, je leeft zo door en je hoopt dat het goede een keer per ongeluk je kant op komt. Als je dit doet, dan kun je er vrij zeker van zijn dat er niks gaat veranderen. Je blijft leven zoals je nu doet. De tweede mogelijkheid is om alles om te gooien. Je bedenkt wat je zou willen doen en je zegt morgen je baan op. Je stapt in de auto en je begint je eigen Bed & Breakfast aan de Franse kust. Het voordeel hiervan is dat je echt je best moet doen om dit te laten slagen. Je hebt namelijk geen veilig vangnet meer. De risico’s zijn alleen ook mega groot en dat je nu met dit probleem loopt zegt waarschijnlijk dat dit op deze manier doen niet de beste manier voor jou is. Er is ook nog een derde manier. Als je deze manier aanhoudt dan ga je iets naast je werk doen en dan bouwen we dat rustig uit. Je gaat iets starten naast de baan die je nu hebt.

Laten we even een ander voorbeeld uitwerken dan dat van de ijsman van hierboven. Stel je hebt altijd een liefde voor auto’s gehad en dat is iets waar je graag wat mee zou willen doen. Dan kan je bij jezelf gaan bedenken welke opties je allemaal hebt om met auto’s te werken. We geven even een paar voorbeelden:

 • Koop auto’s in en verkoop ze
 • Start een blog over auto’s
 • Help autobedrijven met hun marketing
 • Geef speeches aan autoverkopers over hoe ze meer kunnen verkopen
 • Start een online video serie over de Formule 1
 • Ga een dag in de week klussen aan VW busje dat je koopt en daarna weer verkoopt.

Je kunt zelf vast nog veel meer verzinnen dan alleen deze bovenstaande punten. Het is goed om te starten met een plan over wat je eigenlijk wilt en nodig hebt. Stel je wilt er alleen een toffe hobby naast en je werk wil je houden zoals het is, dan heb je alle vrijheid. Stel, je wilt je werk maken van je auto-hobby, denk er dan wel even over na hoe je dat wilt doen. Hoe komt er geld bij je binnen en hoeveel heb je nodig om van te leven? Denk er over na wat je gaat doen als je een dag minder kan gaan werken en wat daar dan tegenover zou kunnen staan.

Maak de wereld mooier, wordt gelukkiger.

Wees jezelf ervan bewust dat we het hier niet hebben over een quick fix, het zijn geen 'snel rijk worden' ideeën, maar wel ideeën waarmee je als het goed is elke dag blij je bed uit stapt en er ook blij weer instapt.

Denk er eens over na hoe tof het zou zijn als je iets kan doen waarmee je de wereld ook nog iets mooier maakt.

De gratis online training over hooggevoeligheid

 • In deze training leer je meer over hooggevoeligheid, jezelf en hoe je hier goed mee om kunt gaan.

 • Doe nu mee en doorloop deze training in je eigen tijd en wanneer het jou uitkomt.

 •   De gratis training Hooggevoeligheid

Eigenaar

Lennart Schut

Lennart is de mede-eigenaar van Victorr. Victorr geeft lezingen en trainingen over hooggevoeligheid en persoonlijk leiderschap. Wij willen jou motiveren en inspireren, zowel online als offline.